Plantronics – Connect Rewards

Plantronics is dé specialist in audio-communicatie-apparatuur voor bedrijven en consumenten. Zij ontwikkelt mobiele headsets, technologie voor geluidsonderdrukking en draagbare speakers met als motto “Remove the barriers to simply smarter communications”. Plantronics heeft Sparco gevraagd een loyaliteitsprogramma te ontwikkelen met als doel de omzet van individuele verkopers bij de Plantronics resellers te stimuleren. Daarnaast was Plantronics op zoek naar een oplossing waarbij zij op reseller-niveau verkoopinformatie konden verzamelen. Voorheen konden alleen groothandels en distributeurs over deze informatie beschikken.

Loyaliteitsoplossing

Sparco heeft het “Connect Rewards” programma opgezet waarbij individuele resellers in 8 Europese landen worden beloond voor elk verkocht Plantronics product. Resellers hebben toegang tot het loyalty programma via Single-Sign-On in het eigen online dealerplatform Plantronet. Voor een snelle gegevensoverdracht tussen de databases van Webcentives® en Plantronics zijn Web Services opgezet waarbij informatiestromen real-time worden doorgegeven. Een koppeling tussen het loyaltyprogramma en het CRM pakket SalesForce zorgt ervoor dat Plantronics real-time over belangrijke informatie beschikt.

Deelnemers registreren hun verkopen door middel van een uitgebreide sales claim-module. Plantronics kan de claims goed- of afkeuren met behulp van beheertools (en een auditsysteem) in het CMS. Zo verzamelt Plantronics de voor hen zo belangrijke marktinformatie.

De gesegmenteerde reseller benadering zorgt ervoor dat Plantronics slimme sales campagnes kan opzetten vanuit het loyalty programma. De rapportages laten Plantronics vervolgens zien wat de resultaten zijn van deze marketinginspanningen.

Plantronics kan mede dankzij de inzet van het Connect Rewards programma:

  • De verkoop van specifieke producten per regio of klant stimuleren
  • Direct communiceren met resellers
  • Relevante marktinformatie verzamelen
Share this:
Ali Al Bana Loyalty Program Executive
Kevin Martens Sales Manager

Andere succesverhalen.

>
ING.

Dankzij een gedegen distributiesysteem voorziet Sparco de Rentenpuntenwinkel van ING doorlopend van een aantrekkelijk cadeau-assortiment.

>
Plantronics.

Met een door Sparco ontwikkeld loyaliteitsprogramma geeft Plantronics de doorverkopen via wederverkopers een positieve impuls.

>
Heuver.

Door het uitgebreide cadeau-assortiment van Sparco heeft Heuver een extra toegevoegde waarde voor haar klanten.